Elektriciteitswerken Nieuwkapelle (8600)

Vind de beste elektricien in Nieuwkapelle (8600) en omstreken

Bent u op zoek naar een erkende elektricien uit Nieuwkapelle (8600)? Dan bent u hier aan het juiste adres. Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes in Nieuwkapelle (8600).

☛ Ontvang GRATIS offertes ☚
elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken prijzen in Nieuwkapelle (8600)

Soorten werkenRichtprijs
Stopcontact vervangen€ 30 à €200
Verlichting aanleggen€ 80 à € 200
Meterkast vervangen€ 200 à € 500
Inbouwstopcontact plaatsen€ 70 à € 150
Elektriciteit leggen€ 3.000 à € 10.000

Het uurloon van een elektricien schommelt tussen de € 35 en € 45 , excl. BTW. Deze richtprijs is echter afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werken. Je moet er tevens rekening mee houden dat de regio zal bepalen of de elektricien al dan niet voorrijkosten aanrekent. Ook voor het aankopen van bepaalde wisselstukken kunnen er extra kosten aangerekend worden.

Last but not least, het uurtarief van een elektricien kan drastisch verschillen afhankelijk van de dag en het tijdstip dat hij bij u langskomt. Aan nacht- en weekendtarief kan dit uurloon al snel € 75 bedragen.

Vergeet vooraf dus niet een gedetailleerde offerte aan te vragen. Hierin dient het uurloon, de prijs van het materiaal en de verplaatsingskosten duidelijk opgelijst te worden. Zo vermijdt u onaangename verrassingen op uw eindfactuur.

Naast het aanvragen van een offerte, controleert u ook best de ervaring en het vakmanschap van de elektricien in kwestie. Ga ook enkel en alleen met een erkende elektricien in zee. Elektriciteitswerken geeft u niet zomaar uit handen.

Premies elektriciteitswerken

Wie zijn complete elektrische installatie vernieuwt, kan in aanmerking komen voor een aantal premies, uitgereikt door de Vlaamse overheid:
 • Vlaamse renovatiepremie: deze premie maakt het u mogelijk om tot 30% op de factuurprijs te besparen. Let wel op dat u deze premie slechts één keer om de 10 jaar kunt aanvragen.
 • Verlaagd BTW-tarief: indien uw woning ouder is dan 10 jaar kunt u genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6%. Alle materialen dienen wel via de elektricien aangekocht te worden.

Elektriciteitswerken in Nieuwkapelle (8600): Soorten werken

De term elektriciteitswerken is omvangrijk. Wens je nieuwe domotica te plaatsen of dien je je elektrische installatie te vervangen nadat deze afgekeurd werd? We overlopen even de meestvoorkomende werken:

1. Elektriciteitswerken nieuwbouw

elektriciteitswerken nieuwbouwBij nieuwbouwwoningen dient vooraf goed nagedacht te worden over de elektrische installatie. Er dienen voldoende aansluitingen voorzien te worden zodat u achteraf niet met teleurstellingen geconfronteerd wordt. Zo vermijdt u alvast breekwerken en onnodige kosten.

Stel vooraf dus een duidelijk elektriciteitsplan op:

 1. Hoeveel elektriciteitsaansluitingen wenst u in elke ruimte? Waar komen de verschillende lichtpunten, schakelaars, stopcontacten, … te staan.
 2. Wat zijn uw energievoorzieningen? Wenst u op termijn nog een zonneboiler of zonnepanelen te plaatsen.
 3. Wenst u ook elektrische aansluitingen in uw tuin te plaatsen voor o.a. sfeerverlichting of het plaatsen van een vijverpomp.

Dit zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Niet onbelangrijk: voorzie in elke ruimte een aantal extra aansluitingen. Hoe dikwijls komt het niet voor dat u na een paar maanden nieuwe domotica plaatst of een alarm-en bewakingsysteem wenst te installeren?

2. Elektriciteit vernieuwen

elektriciteitswerken nieuwbouw

Gaat u binnenkort uw woning renoveren en wenst u de elektrische installatie uit te breiden uit persoonlijke redenen (installatie van een nieuw domoticasysteem, toegangscontroles, tuinverlichting,…)? Werd uw elektrische installatie onlangs afgekeurd en dient deze volledig vernieuwd te worden?

Het tweede geval is nogal veelvoorkomend. Een negatief keuringsverslag en u bent op slag uw verzekering kwijt. Een vernieuwing van de elektrische installatie is dan noodzakelijk. Jammer genoeg is de kostprijs niet zo mals. Vraag daarom steeds advies aan een erkende elektricien. Hij zal u precies kunnen uitleggen wat er juist vervangen moeten worden om een positief keuringsverslag te verkrijgen.

3. Kleine elektriciteitswerken

elektriciteitswerken nieuwbouwHet is onbetwistbaar dat grote elektriciteitswerken uitgevoerd dienen te worden door een ervaren vakman. Maar vergis je niet, ook voor kleinere elektriciteitswerken kan je een elektricien inschakelen. Je wilt namelijk koste wat kost een kortsluiting vermijden.

Wat houden deze kleine elektriciteitswerken juist in?

 • Het vervangen of het plaatsen van een nieuw stopcontact: let op dat dit niet altijd een simpele klus is. Moet er in de muur gefreesd worden? Of dienen er kabels doorgetrokken te worden? In wat voor type muur moet het stopcontact geplaatst worden (beton, gyproc,…)?
 • Het plaatsen van de zekeringskast: in vele gevallen wordt door doe-het-zelvers de elektrische installatie vooraf afgewerkt en wordt er nadien de hulp ingeroepen van een elektricien om de elektrische installatie aan te sluiten op de zekeringskast en tenslotte de zekeringskast aan te sluiten op de meterkast.
 • Verder bestaat het installeren van een deurbel, het vervangen van schakelaars en binnenverlichtingen evenals het plaatsen van een TV-aansluiting tot de mogelijkheden.

Domotica plaatsen4. Domotica installeren

Domotica neemt een steeds grotere plaats in onze woningen in. Deze systemen, ook gekend onder de term huisautomatisering , garanderen extra comfort door verschillende toestellen vanop afstand te bedienen. Zo kan u bijvoorbeeld het licht aansteken met behulp van uw smartphone of tablet.

Domotica heeft talrijke toepassingsmogelijkheden. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor de integratie van domotica met binnen- of buitenverlichting, maar u kan ook opteren om uw verwarming en airco te automatiseren of een alarmsysteem te plaatsen en de toegang tot uw woning vanop afstand te controleren.

En de rol van een elektricien hierin? Sommige domoticasystemen zijn nog bebakeld. Het plaatsen en aansluiten van deze bekabeling vraagt enige kennis. Ook kunnen er in bepaalde gevallen breekwerken noodzakelijk zijn.

Keuring elektriciteit in Nieuwkapelle (8600)

Een keuringsverslag garandeert de veiligheid van uw elektrische installatie. Eens de keuring uitgevoerd is, is deze 25 jaar geldig. Nadat deze termijn verlopen is, dient uw volledige installatie opnieuw gekeurd te worden. In een aantal andere situaties kan een keuring van de elektrische installatie opnieuw noodzakelijk zijn:

 • Bij de verkoop van uw woning;
 • Bij nieuwbouw ;
 • Wanneer u beslist de elektrische installatie uit te breiden door bv.: zonnepanelen te plaatsen;
 • Bij het installeren van een werfkast;

De keuring wordt uitgevoerd volgens de huidige AREI-normen. Binnen deze voorwaarden worden enkele basiselementen en documenten gecontroleerd:

 1. Eerst en vooral dient u in het bezit te zijn van een ééndraadschema, een positieschema en een EAN-code. Het niet beschikken van één van deze documenten kan al genoeg zijn om uw elektrische installatie af te keuren.
 2. Vervolgens worden voornamelijk volgende elementen gecontroleerd: de meterkast, de zekeringskast, het verdeelbord en de aarding.

Een negatief keuringsattest is veelal het gevolg van een onvolledige of afwezige aarding, het niet beschikken van het elektriciteitsplan of een te grote spreidingsweestand. Laat vooraf dus zeker een elektricien langskomen die kan nakijken of uw installatie wel degelijk in orde is.

Tenslotte is de prijs van een keuring afhankelijk van het aantal kringen waarover je woning beschikt. De keuring in een vrijstaande woning zal zodoende meer bedragen dan in een rijhuis. Reken gemiddeld een kostprijs tussen de € 100 en € 200.

Elektrische installatie aanleggen in Nieuwkapelle (8600)

Een elektrische installatie is simpelweg het geheel van al uw elektrische apparaten en aansluitingen en kan onderverdeeld worden in 5 basiselementen:

ElektriciteitsmeterZoals zijn naam het al aanduidt houdt deze meter je elektriciteitsverbruik bij.
VerdeelkastDeze kast verdeelt de elektriciteit over de verschillende stroomkringen.
BeveiligingsschakelaarsDeze schakelaars beveiligen je stroomkringen bij overbelasting.
DifferentieelschakelaarsDeze schakelaars meten de hoeveelheid elektriciteit die een installatie opneemt en de hoeveelheid elektriciteit die diezelfde installatie terugstroomt.
StoomkringenAfhankelijk van het verbruik kan een stroomkring meerdere toestellen bevatten. Zo kunnen er 8 stopcontacten in één stroomkring terwijl een fornuis zijn eigen stroomkring vraagt.

Hoe elektriciteit leggen?

Twijfelt u tussen het inschakelen van een elektricien of het zelf plaatsen van uw elektrische installatie? Het valt niet te ontkennen, zelf zijn elektrische installatie plaatsen is een stuk goedkoper dan het inhuren van een vakman.

Voelt u zich geroepen om zelf aan de slag te gaan, dan zijn er 5 belangrijke stappen waar u rekening mee moet houden.

 1. Ontwerp het elektriciteitsplan: neem een plattegrond van uw woning en teken in elke kamer het aantal stopcontacten en waar u deze wenst te plaatsen. Teken vervolgens het aantal lichtpunten en schakelaars die in diezelfde kamer moeten komen. Herhaal deze stap voor elke kamer van de woning. Eens u hiermee klaar bent tekent u op de snelbouw de sleuven en inbouwdozen af.
 2. Eens alles afgetekend is kunt u beginnen met het kap- en slijpwerk op alle plaatsen waar uw stopcontacten, schakelaars,… moeten komen. Eens u hiermee klaar bent kunt u de inbouwpotjes inmetselen.
 3. In een volgende fase legt u de leidingen en de kabels vast in de inbouwpotjes. Dan is het nog enkel een kwestie van het dicht cementeren van de geslepen gleuven.
 4. Eens het cement voldoende gedroogd is kan u de schakelaars, stopcontacten,… plaatsen.
 5. Tenslotte dient de zekeringskast nog geplaatst te worden

Let wel op dat het zelf aanleggen van een elektrische installatie niet zonder gevaar is en dat u het risico loopt dat de volledige installatie afgekeurd wordt… met waarschijnlijk breekwerken tot gevolg.


Contact


Op zoek naar een ervaren elektricien? Wij brengen u in contact met de beste elektriciens uit Nieuwkapelle (8600) en omstreken. Vul ons contactformulier in en wij bellen u binnen de 48u!

1*. Welke type elektriciteitswerken zoekt u?
2*. In welke ruimtes wenst u elektriciteitswerken?
3*. Wanneer wenst u dat de elektricien van start gaat?
4*. Wanneer bent u het best bereikbaar?
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.